Poble Rural Puig Arnau-Pubilló

Caça bolets al Poble Rural Puig Arnau – Pubilló

El Solsonès té un clima i un relleu que fa que hi hagi una gran riquesa vegetal, per això, a la tardor, quan han començat les pluges, és el moment d’anar a collir bolets, però sempre de forma responsable. La comarca del Solsonès té molta riquesa natural, per la qual cosa hi ha molts camins diferents i depèn de per on passis trobaràs uns bolets o altres. Per exemple, en direcció nord-oest de la serra de Mitges podràs trobar bolets blancs a causa del seu clima humit. Si vas en direcció sud-est, és més probable que trobis rovellons a causa de l’exposició solar.

Guia de com collir bolets

Diferenciar entre regió i hàbitat

Una cosa és el lloc o regió, una altra, l’hàbitat. Bé, ja sabem que els dos conceptes van plegats de la mà, però una mateixa zona geogràfica pot contenir diferents hàbitats, i en cadascun d’ells, trobarem diferents espècies de bolets. Aquesta és una de les claus fonamentals quan es tracta de caçar bolets al Solsonès.

Com tallar els bolets

Segons la web de la Generalitat de Catalunya, el més recomanable és tallar-los arran de terra amb un ganivet. Així, la millor manera de collir bolets és fent palanca amb el ganivet i collint tot el bolet. Fent això el reconeixem i protegim el miceli. De la mateixa manera, és important recordar que no s’ha de remoure la fullaraca amb rasclets, ja que els micelis es localitzen a les capes superficials del sòl i si es malmeten, pot ser que no tornin a fructificar.

Material necessari

L’element essencial per a la recol·lecció de bolets és la cistella. Els bolets recollits s’han de transportar en una cistella de vímet, mai en bosses de plàstic, perquè aquestes impedirien la transpiració dels fongs. Una cistella adequada permet que els bolets mantinguin la seva frescor i sabor mentre tornes a casa.

Poble Rural Puig Arnau-Pubilló: El punt d’incici de la teva aventura boletaire

Si ets un apassionat de la caça de bolets i busques una experiència inoblidable, el Poble Rural Puig Arnau-Pubilló és el lloc ideal per a tu. Situat al cor del Solsonès, el nostre poble està envoltant de boscos i espais on creixen bolets. 

 

La nostra ubicació privilegiada ens situa a poca distància de diversos punts d’interès cultural i natural com Solsona, Sant Llorenç de Morunys, el Port del Comte, les Fonts del Cardener, el Santuari de Lord i el Zoo dels Pirineus. Això significa que després d’una jornada emocionant de caça de bolets, podràs explorar altres meravelles de la comarca.

 

Amb un total de 12 masies disponibles, el Poble Rural Puig Arnau-Pubilló us convida a viure una experiència autèntica en una masia tradicional. Les nostres masies poden acollir grups d’amics, famílies i fins i tot empreses, amb capacitat que varia des de 4 persones fins a 22. Totes les masies estan equipades amb les comoditats més modernes per assegurar que la vostra estada sigui còmoda i agradable. Podràs relaxar-te al costat de la llar de foc després d’un dia actiu a la natura, i la nostra cuina totalment equipada et permetrà preparar delicioses receptes amb els bolets que hagis recollit durant el dia.

 

__________________________________________________________

La caza de setas en el Pueblo Rural Puig Arnau – Pubilló 

El Solsonès tiene un clima y un relevo que hace que haya una gran riqueza vegetal, por eso, en otoño, cuando han empezado las lluvias, es el momento de ir a cosechar setas, pero siempre de forma responsable. La comarca del Solsonès tiene mucha riqueza natural, por lo cual hay muchos caminos diferentes y depende de por donde pases encontrarás unas setas u otras. Por ejemplo, en dirección noroeste de la sierra de Medias podrás encontrar setas blancas a causa de su clima húmedo. Si vas en dirección sudeste, es más probable que encuentres robellones a causa de la exposición solar.

Guía de como cosechar setas

Diferenciar entre región y hábitat

Una cosa es el lugar o región, otra, el hábitat. Bien, ya sabemos que los dos conceptos van juntos de la mano, pero una misma zona geográfica puede contener diferentes hábitats, y en cada uno de ellos, encontraremos diferentes especies de setas. Esta es una de las claves fundamentales cuando se trata de cazar setas en el Solsonès.

Como cortar las setas

Según la web de la Generalitat de Cataluña, el más recomendable es cortarlos a ras del suelo con un cuchillo. Así, la mejor manera de cosechar setas es haciendo palanca con el cuchillo y cosechando toda la seta. Haciendo esto lo reconocemos y protegemos el micelio. Del mismo modo, es importante recordar que no se tiene que remover la hojarasca con rastrillos, puesto que los micelios se localizan a las capas superficiales del suelo y si se malogran, puede ser que no vuelvan a fructificar.

Material necesario

El elemento esencial para la recolección de setas es la cesta. Las setas recogidas se tienen que transportar en una cesta de mimbre, nunca en bolsas de plástico, porque estas impedirían la transpiración de los hongos. Una cesta adecuada permite que las setas mantengan su frescura y sabor mientras vuelves a casa.

Pueblo Rural Puig Arnau-Pubilló: El punto de incici de tu aventura boletaire

Sí eres un apasionado de la caza de setas y buscas una experiencia inolvidable, el Pueblo Rural Puig Arnau-Pubilló es el lugar ideal para tú. Situado en el coro del Solsonès, nuestro pueblo está rodeando de bosques y espacios donde crecen setas. 

 

Nuestra ubicación privilegiada nos sitúa a poca distancia de varios puntos de interés cultural y natural como Solsona, Sant Llorenç de Morunys, el Puerto del Conde, las Fuentes del Cardener, el Santuario de Lord y el Zoo de los Pirineos. Esto significa que después de una jornada emocionante de caza de setas, podrás explorar otras maravillas de la comarca.

 

Con un total de 12 masías disponibles, el Pueblo Rural Puig Arnau-Pubilló os invita a vivir una experiencia auténtica en una masía tradicional. Nuestras masías pueden acoger grupos de amigos, familias e incluso emprendidas, con capacidad que varía desde 4 personas hasta 22. Todas las masías están equipadas con las comodidades más modernas para asegurar que vuestra estancia sea cómoda y agradable. Podrás relajarte junto a la chimenea después de un día activo a la natura, y nuestra cocina totalmente equipada te permitirá preparar deliciosas recetas con las setas que hayas recogido durante el día.