Poble Rural Puig Arnau-Pubilló

Vine a descobrir la Vall de Lord

La Vall de Lord és una zona situada a la comarca del Solsonès que comprèn els municipis de Sant Llorençs de Morunys, la Coma i la Pedra, i Guixers. Passejant tranquil·lament per la vall, podràs descobrir una gran quantitat d’esglésies romàniques, masies i altres racons que són testimonis de la rica història i tradicions de la zona. Per als turistes interessats en la cultura, La Vall de Lord ofereix nombroses opcions, com l’impressionant monestir de Sant Llorenç de Morunys i les interessants exposicions del Museu de la Vall de Lord. A més, la deliciosa gastronomia local ofereix productes d’alta qualitat i plats tradicionals amb tot l’encant dels territoris de muntanya.

La Vall de Lord és un veritable paradís per als amants de l’esport, amb una àmplia varietat d’activitats esportives i rutes per a fer senderisme. 

A continuació us mostrem algunes de les millors rutes de senderisme:

Les millors rutes de senderisme per la Vall de Lord

Ruta al mirador de la Creu del Codó

La ruta et porta fins al mirador de la Creu del Codó, situat a 1529 metres sobre la mar. Des d’aquest mirador es pot observar el poble de Sant Llorenç de Morunys, les serres de Busa i els Bastets, i el pantà de la Llosa del Cavall.

Ruta pel Pla de Bacies

La ruta del pla de Bacies és ideal per a fer en família, ja que el seu terreny està format per prats subalpins fàcils de creuar. La situació d’aquesta ruta permet que es pugui realitzar tant a l’estiu caminant com a l’hivern amb raquetes de neu. A més, enllaça amb altres rutes de diferents dificultats situades en Port del Comte. Al llarg de la ruta es poden trobar diferents panells explicatius sobre la flora i la fauna de la zona.

Ruta de les Cases de Posada a Busa 

La Ruta de les Cases de Posada a Busa segueix l’antic camí per a arribar al Santuari de Lord del segle X. La ruta travessa el Roc Foradat, una formació rocosa amb cingles que permeten el pas cap al Santuari de Lord. Per a accedir al Santuari, cal caminar per un camí empedrat i una vegada en el cim, es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars. En el camí de retorn, es passa pel Camí de Sant Jaume i pel grau de Sollort. A més, el camí es desvia cap al Tossal de Vall-llonga i els cingles de Malagana.

A més de les seves rutes de senderisme, la Vall de Lord ofereix una àmplia varietat d’activitats culturals i d’aventura per a tots els gustos. Pel que fa a les opcions culturals, és possible visitar esglésies romàniques, ermites, així com explorar museus i centres d’interpretació. Respecte a les activitats d’aventura, es pot practicar ràfting, escalada, parapent entre altres.

Per gaudir al màxim d’aquesta vall allotja’t en el Poble Rural Puig Arnau-Pubilló. Podràs descobrir la bellesa i la màgia de la Vall de Lord des de la comoditat i la tranquil·litat del nostre allotjament.

La teva estada en el Poble Rural Puig Arnau-Pubilló serà una experiència inoblidable que et deixarà amb ganes de tornar, així que reserva ja i descobreix la Vall de Lord!