Poble Rural Puig Arnau-Pubilló

Sant Llorenç de Morunys

Municipi petit on destaca la bellesa paisatgística i els monuments històrics i artístics. Es troba a la serra del Port del Comte, envoltat pels municipis Guixers i la Coma i la Pedra. També està envoltat per la preciosa Vall de Lord. És un municipi perfecte per visitar a qualsevol època de l’any; tardor per a la recollida de bolets, hivern per esquiar i estiu i primavera per gaudir de la tranquil·litat i els seus bells paisatges. Sant Llorenç de Morunys conserva l’estructura medieval amb la seva església romànica, el claustre i moltes obres d’art d’alt valor.  Més informació.

Santuari de Lord

Situat al cim de la sorprenent mola de Lord hi ha santuari dedicat a la Mare de Déu de Lord, on s’oculta tota una història. El seu origen és documentat des del segle X i no va ser fins al segle XV que es va construir l’església. Un segle més tard es van instal·lar els frares fins a l’arribada de les guerres carlines, que van destruir part del conjunt. Posteriorment, es va construir una nova església el 1867. Aquest edifici destaca per la seva senzillesa interna i externa i les seves vistes úniques al paisatge del Solsonès. Més informació.

Solsona

Solsona, capital del Solsonès, és una ciutat perfecta per desconnectar de la ciutat. El nucli urbà compta amb molts edificis històrics, com la catedral d’estil gòtic. A més, Solsona té uns paisatges espectaculars que et permeten fer moltes activitats al voltant: esquí, senderisme, rutes amb btt, viatge amb globus aerostàtic i fins i tot activitats aquàtiques. Al llarg de l’any també gaudeix d’un calendari de festes i tradicions molt atractiu, destacant dos esdeveniments en especial, la Festa Major i Carnestoltes. També volem destacar diferents espais que són d’imprescindible visita: Pou de Gel, Quarto dels gegants i la Catedral.

Olius

Olius és un municipi del Solsonès situat a la conca alta del Cardener, riu de gran importància a la zona. Si vas al municipi d’Olius, has de visitar el conjunt monumental. Aquest compta amb una església romànica d’estil llombard, una cripta romànica dedicada al Sant Sepulcre i que va donar fama al mateix municipi i el seu cementiri modernista amb un estil únic. Un altre espai digne de visitar és el “Castellvell”, una fortificació situada a un cim de 826 metres d’altura i que ja va estar ocupat en temps dels ibers.

Solsonès barroc

Solsona compta amb una gran varietat de precioses obres barroques dels segles XVII i XVIII. Descobriu les millors obres d’art en una ruta pels voltants de Solsona. Des de l’Espai Barroc, passant pel Santuari del Miracle, l’església de Sant Jaume de Riner i Sant Pere de Matamargó. Altres punts de referència són l’església de Sant Pere de Madrona i Sant Llorenç de Morunys. Deixa’t enlluernar pels preciosos retaules i esglésies de la ruta barroca.

Ermites romàniques

Si us agrada l’art romànic hi ha dues rutes que passen per diverses ermites: Ruta de les ermites A, Ruta de les ermites B. Algunes de les ermites que podràs veure en aquests dos recorreguts són l’Ermita de Sant Serni de la Pedra, l’Ermita de Sant Lleïr de Casabella, l’Ermita de Santa Magdalena de les Tragines o l’Ermita de Sant Cristòfol de Pasqüets, entre altres. No ens oblidem d’esmenar l’Ermita de Sant Joan, situada al mateix Poble Rural Puig Arnau-Pubilló.