Poble Rural Puig Arnau-Pubilló

Turisme sostenible al Poble Rural

El nostre Poble Rural Puig-Arnau Pubilló va néixer amb el desig d’oferir als hostes un lloc de desconnexió de la rutina i de l’estrès i connexió amb la naturalesa. Hem apostat per rehabilitar un antic poble ple de masies que havien quedat en desús i donar-les una segona oportunitat i vida.

Creiem que la filosofia del Poble Rural està lligada als valors de respecte i sostenibilitat, i amb aquesta mentalitat intentem oferir un servei que respecti el medi ambient i l’entorn. Per això, portem a terme un seguit de pràctiques sostenibles que fomenten el turisme responsable i de qualitat. Et diem algunes d’elles!

Aprofitament de recursos existents

El Poble Rural Puig-Arnau Pubilló el forma un total de 250 hectàrees de pura naturalesa a Lleida. Està conformat per 12 masies antigues, totalment reformades i rehabilitades, a més d’altres espais i llocs com la petita capella del poble.

A l’hora de dur a terme el projecte de turisme rural, apostem per mantenir les estructures principals i treballar a partir d’elles. Aprofitem els edificis i habitatges antics amb l’objectiu de reduir costos i material d’obra. No només és un benefici per a l’economia, a més, és una reducció en la petjada de carboni en evitar els processos contaminants extres que haguessin suposat l’elaboració de nou material i el transport d’aquest. A més, el procés de reconstrucció va seguir criteris respectuosos per preservar les característiques de cada habitatge i de l’entorn.

Ús de l’energia solar

Disposem de plaques solars en totes les nostres instal·lacions per fomentar l’ús de l’energia neta i ecològica. Fent ús de l’energia solar reduïm significativament el nostre impacte en la petjada de carboni, ja que no genera gasos d’efecte d’hivernacle ni contaminació durant el seu ús.

Oferta gastronòmica de proximitat i temporada

Totes les nostres masies estan equipades amb cuina i utensilis necessaris per elaborar deliciosos plats. No obstant això, si busqueu una estada més relaxada, oferim servei de menú tancat per grups.

El nostre menú està format per plats elaborats amb productes locals i de temporada. Apostem pel comerç local i les nostres receptes es componen amb ingredients bàsics i productes estacionals. D’aquesta manera, estalviem en transport i en consum d’energia, per la qual cosa la nostra cuina és sostenible. També s’aprofita millor el fruit dels cultius i la carn de les criances, a més de reduir els desaprofitaments dels productes que fan trajectes llargs.

Reciclatge

Hem implementat una sèrie d’iniciatives per fomentar el reciclatge i reduir la nostra petjada ambiental. Hem col·locat contenidors de reciclatge clarament identificats en àrees clau i en totes les nostres masies per a facilitar als hostes la separació adequada de residus. També hem optat per utilitzar materials reciclables i biodegradables en les nostres accions diàries.