Poble Rural Puig Arnau-Pubilló

Com organitzar un esdeveniment de Team Building exitós

Una de les maneres més efectives d’enfortir les relacions entre empleats és realitzar un Team Building. T’ensenyem com organitzar un esdeveniment de Team Building exitós que motivi a la teva plantilla i millorar, així, els resultats de la teva empresa.

Què és el Team Building?

El “Team Building”, la traducció literal del qual és “construcció d’equip”, és una dinàmica per empleats i treballadors que té com a propòsit alimentar l’esperit d’equip i fomentar la companyonia.

Són un conjunt d’activitats destinades a millorar les relacions entre companys de treball, motivar la plantilla i aconseguir un millor rendiment.

Passos per a celebrar un Team Building

1. Definir objectius

Què esperes aconseguir amb aquest esdeveniment? Els objectius poden variar, des de fomentar les bones relacions entre els empleats fins a augmentar la productivitat o detectar als líders de l’equip.

2. Preparació de les activitats

Les activitats han de ser entretingudes i desafiadores alhora. La diversió és el motor que manté als participants compromesos i disposats a aprendre. No obstant això, és important triar activitats sintonitzats amb els objectius marcats i que permetin extreure uns resultats i conclusions.

3. Observa a l’equip entrar en acció

Observa qui és qui prèn el rol de líder, qui col·labora de manera efectiva i qui prefereix mantenir-se al marge. Aquestes observacions et proporcionaran informació valuosa sobre les habilitats individuals i grupals dels teus empleats, a més de revelar-te les seves fortaleses i febleses. És un bon mètode per a esbrinar quins aspectes de la plantilla poden potenciar-se i quins necessiten de més atenció.

4. Resultats i conclusions

Una anàlisi objectiu et proporcionarà informació clau per identificar les àrees millorables de la teva empresa. Ja sigui per augmentar la productivitat, enfortir la motivació o millorar l’ambient de treball, aquest procés de millora contínua és fonamental perquè el Team Building tingui un impacte positiu en la teva organització.

Consells per a celebrar un Team Building reeixit

Moment oportú

El Team Building té el propòsit de millorar un aspecte empresarial, per la qual cosa concerneix exclusivament l’empresa. Per tant, és just que l’esdeveniment es realitzi dins de l’horari laboral. En el cas que l’activitat proposada es faci fora de l’horari laboral, els empleats haurien de poder recuperar aquestes hores.

Elecció d’activitats

A més de triar activitats específiques que ajudin a la consecució d’uns objectius, és important tenir en compte les necessitats dels membres de l’equip. Les activitats haurien de ser motivadores i reptadores, sense resultar incòmodes. Lluny d’humiliar o ridiculitzar a cap company, han de fomentar l’esperit d’equip i la companyonia.

Lloc de celebració del Team Building

Triar el lloc on celebrar l’esdeveniment és tan important com triar quines activitats fer. L’espai ha d’estar habilitat per a realitzar activitats en grup i adequar-se a la tipologia d’activitats. Un cap de setmana de Team Building pot ser l’ocasió ideal per a fomentar les relacions entre companys i promoure l’esperit d’equip. El Poble rural Puig Arnau-Pubilló ofereix un entorn idíl·lic: 250 hectàrees de naturalesa i una àmplia proposta d’activitats. La finca és ideal per a celebrar esdeveniments corporatius i té una capacitat per allotjar a 140 persones.

En resum, organitzar un esdeveniment de Team Building efectiu requereix una planificació acurada, però seguint aquests passos, podràs enfortir la cohesió del teu equip i portar la teva organització cap a l’èxit.